måndag 5 augusti 2013

Lettland med Riga

Nu är vi ute och far igen...
Just nu är vi i Lettland några dagar för att fortsätta upp till Estland och Tallinn i morgon. Sedan tar vi båten från Tallinn och hem.
Idag har vi gjort Riga med gamla stan, krigsmuseet och en marknad. Av alla ställen vi besökt idag så var min absoluta favorit detta vackra och rofyllda tehus. Tehuset ligger i närheten av gamla stan, bredvid kanalen som omringar gamla stan. Här var inte så mycket folk så det var lätt att hitta en sittplats. Man kunde sitta på bänkar med kuddar utmed huset ute eller på vanliga utemöbler.
Vi hamnade inne, en våning upp. Där satt man på kuddar, med kuddar bakom ryggen som en ring och tittade ut genom fönstret. Mysigt att sitta bland kuddarna på golvnivå. Det serverades te med tilltugg, även om det inte fanns så många olika sorters kakor att välja mellan.
Det fanns desto fler sorters te att välja mellan. Hela disken var full med små burkar där man kunde lukta och välja tesort. Teet serverades sedan i fina kannor, på lite olika sätt beroende på vilken sorts te man valt. Det serverades på tjocka brickor som ställdes på golvet framför kuddarna. Här satt vi och slappade en lång stund. 
Dagen avslutades med att åka en sån här träbåt på kanalen under alla broar och genom hamnen. Skönt att få sitta efter allt gående som det lätt blir på semester när man vill se allt.

1 kommentar:

Cicki sa...

Nu hade ni i alla fall tur med vädret....:-)