lördag 6 april 2013

Turista i Japan

Nu har vi varit i Japan i en vecka. Vi har turistat ordentligt i Tokyo och sett allt som man bör se, allt man vill se och lite till. Vi har sett lyxkvarter, nördkvarter och ungdomskvarter. Vi har ätit på restauranger där vi inte haft en aning om vad vi beställt för mat och blivit mätta, vi har beställt mat genom att titta på bilder och fått ätliga maträtter, vi har ätit på vanlig Mc Donalds och vi har haft picnick med ett hundratal japanska geocachare.
Två av dagarna lämnade vi storstan och åkte ut på landet till ett område som heter Hakone. Det var ett fint och bergigt område med gamla vulkaner. Hotellet vi bodde på hade varmt bad, där vattnet kom från varma källor. Vi satt i badet och tittade på utsikten över Japans högsta berg Fuji. Inte så dumt!
När vi checkade in fick vi var sin yukata och tofflor som vi gick omkring i. På kvällen var det buffé med en massa konstig mat. Vi åt en massa saker som vi inte har en aning om vad det var för något.
I området åkte man på en sjö med turistbåtar som såg ut som piratskepp och upp över bergen i bergbana och linbana. Detta var verkligen turistområden men ändå avkopplande och fint.
Idag har vi bland annat varit på zoo. Där fanns en massa djurarter som vi inte sett förut. Bland annat tittade vi på jättepandor (inte bara den gosiga på bilden). Min känsla är att djur på zoo utomlands ofta har mindre och tråkigare burar än på zoo i Sverige. Så var det, även om det var ganska ok. Det var intressant att det var så billigt att gå in. Som utlänningar hade vi dessutom 20% rabatt. Det kostade mindre än 35 kronor per vuxen. Barn upp till 12 år gick in gratis.

Att leva som turist i Japan är inte speciellt dyrt. I kväll åt vi oss mätta, fem personer, för 150:-. Det var på ett typiskt japanskt snabbmatställe. Vi åt ris med olika kött till som kändes som bra och god mat. Snabbmatställen förväntar sig inte att du beställer dricka. Man serveras te eller iste när man kommer. Det finns sedan iste eller vatten att fylla på med. Läsk säljs inte på snabbmatställen (undantaget hamburgerrestauranger). Däremot säljs läsk i automater på gatan, precis över allt.

Nu har vi två dagar kvar i Tokyo. Vi har klarat av de turistattraktioner vi tänkt titta på så nu blir det mycket shopping de sista dagarna. Möjligen tittar vi på något mer museum, någon mer park eller varför inte något mer buddisttempel.

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

LÅter fantastiskt roligt! Vilken upplevelse att få vara med om :)

Cicki sa...

Vilken spännande resa ni gör.