lördag 27 april 2013

Köksrenovering

När vi var på semester rev snickarna ut vårt gamla kök, bytte ett par fönster och lade in nytt golv. När vi kommit hem kom det nya köket och snickarna monterade raskt ihop alltihopa. Så långt gick det snabbt och smidigt. Tyvärr (tycker vi just nu) så tänkte vi fixa väggarna själva. Då, när vi ska göra, går det inte lika fort.
Nu har vi i alla fall spacklat och slipat tills vi blev nöjda. Idag har vi målat med grundfärg. I morgon blir det till att måla med den "riktiga" färgen. Det blir vita väggar till att börja med så får vi se om vi kan hitta på något kul att dekorera med.

Inför jobbet med spackling, slipning och målning frågade vi barnen om de ville jobba och tjäna lite pengar. Martin och Cissi var med på noterna. Cissi googlade på hur mycket kommunen betalar sommarjobbare och så hade vi löneförhandling. Vi var snart överens om timlönen och satte igång.

Martin jobbade på i en timme. Cissi har jobbat betydligt mer än så. Hennes mål är att tjäna ihop till en vårjacka som hon tittat på.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Men tänk vad skönt det är när det är klart och så fint! Man blir stolt när man varit med och hjälpt till :) Och bra att uppmuntra barnen att tjäna pengar och ta ansvar så. Det lär man sig mycket av!