måndag 15 april 2013

Scouthajk

Från det ena till det andra. Hem från Japan och direkt ladda om för scouthajk. Det gick ganska bra, men några missar blev det allt.

I lördags åkte vi iväg ett gäng vuxna och ett gäng scouter mellan 10 och 12 år. Under lördagen deltog scouterna i en scouttävling som heter Renhornet. De tävlar tillsammans i patruller med 3-5 scouter i varje patrull. Deltävlingarna bestod av tipspromenad, eldning, knopkunskap, kasta livlina och samarbete. Ingen av våra patruller vann, men som vanligt är det viktigaste att delta och ha roligt under tiden.
Efter avslutad tävling förflyttade vi oss till Omberg för att övernatta i tält. När vi planerade hade vi förstås tänkt oss fint vårväder, men så var det inte riktigt. På lördagen var det blött och fuktigt och lite för kallt för att man skulle bli riktigt sugen på att sova i tält. Dessutom visade det sig att uppe på Omberg var det lite mer snö än på andra ställen. Vi skottade i alla fall bort lite snö och satte upp våra två tältkåtor på gräsmattan.
Efter att vi gått fram och tillbaka och in och ut ur tälten under kvällen så blev det lerigare och lerigare. Det blev väldigt lerigt mellan tälten och leran smög sig längre och längre in i tälten.

Söndagens väder blev bättre och vi avslutade med att besöka naturummet vid Tåkern. Naturummet invigdes för ett år sedan och var verkligen värt ett besök. Det var intressant och sevärt och även barnen uppskattade det.

Väl tillbaka blev det en del jobb med att göra rent tälten, men det är sånt där tråkigt som bara vi vuxna bekymrar oss om. Barnen hade en bra helg och var trötta men nöjda.

Det fungerade alltså att ha hajk precis efter semestern, men vi missade ett par saker. En del av kvällsmaten blev kvar i frysen hemma. Fler presenningar hade gjort stor nytta i lervällingen. Dunkar att ha vatten i och att blanda dricka i hade också varit bra. Nåja, man kan inte lyckas med allt!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Tänk vilka tvära kast det kan bli. Först kulturchock på andra sida jordklotet och sedan plantera fötterna i skogen hemma i Sverige!