måndag 29 oktober 2012

Höstlovsresa


Igår åkte vi iväg en liten bit norr ut ihop med kompisar. Vi började med att besöka ett ställe mitt ute i skogen norr om Askersund där två bröder haft ett annorlunda fritidsintresse i många år. De har byggt upp minimiljöer, jättedjur och andra spännande saker.
Det fanns inte en enda reklamskylt som visade vägen dit. Det gällde alltså att veta vart man skulle, men det var väl värt ett besök. Det var tur att de stora myrorna inte levde, för då hade jag inte suttit så lugnt bredvid myrstacken!
Vädret var ganska kallt, men det kändes ändå att solen värmde. Lunchen lagade vi ute vid ett fint vindskydd. Det blev potatismos och köttbullar. Alltid lika gott med mat ute!
På eftermiddagen åkte vi till en slagghör utanför Kumla. Visst låter det spännande?
På den gamla slagghögen har ett antal konstverk satts upp, Konst på hög. Spännande att gå runt där och titta. Konstverket vi ägnade mest tid åt var byggt av Lars Wilks och såg ut som ett Nimis i miniatyr. Någonstans på det konstverket finns en geocache, men vi lyckades aldrig hitta den. Vi hade i alla fall kul medan vi letade!
För att komma upp och ner på slagghögen fanns en trappa med 427 trappsteg. En utmaning i sig att orka upp! Det var fin utsikt från toppen.

Logi hade vi bokat i Karlskoga vilket var spännande i sig. Det var ett hotell som också hade några budgetrum, vilket passade oss. Vi fick känslan av att de inte ville hyra ut de billiga rummen och det fanns inga skyltar till de rummen. Receptionisten verkade inte ha riktigt koll på rummen heller för vi som var fem personer fick nyckeln till rummet med fyra sängar och kompisarna som var fyra personer fick nyckeln till rummet med fem sängar. Nåja, vi bytte och så var det ordnat. Vi sov bra och fick god frukost.
Idag, efter att ha ätit oss riktigt mätta på hotellfrukosten, åkte vi till Bodaborg. På Bodaborg delade vi in oss i lag och gav oss sedan in i huset som har en massa rum. I rummen finns mysterier, klurigheter och utmaningar som ska lösas. Jag tyckte att många banor var riktigt svåra. Flest banor klarade förstås laget med de tre tonnårsgrabbarna. Inte helt oväntat!

Det var årets höstlovsresa, en blandning av lite olika aktiviteter. Nu jobbar jag resten av lovet!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Riktigt häftigt ser det ut att vara! Nåt jag gärna skulle prova på!