söndag 26 augusti 2012

Rådslaleden

Sent i går eftermiddag kom det ut nio nya geocacher utmed Rådslaleden ett par mil nordväst om Linköping. Det regnade ute och det började bli kväll så vi ville inte ut och jaga nya cacher. Vi konstaterade lugnt att det var busväder och snart mörkt så det är nog ingen annan heller som ger sig ut i skogen.

I morse gick vi upp hyfsat tidigt, i alla fall för att vara söndagsmorgon, och gav oss av till Rådslaleden. Det är en bit ut i skogen på små grusvägar. Väl framme vid parkeringen så var det tomt. Kanske ändå att vi är först!

När vi hittade första geocachen så visar det sig att den redan var loggad av ett gäng som vi känner igen, som kommer från Norrköping. De har gått denna runda, mitt i skogen, på ungefär fem kilometer, mitt i natten! Cacherna är loggade mellan klockan ett och fyra. Det finns de som är mer galna än vi. Skönt att veta :)

Vi vandrar i alla fall runt de fem kilometrarna på Rådslaleden och hittar cacherna utmed vägen. Dessutom finns det lite rester av det järnbruk som drevs här på 1600-talet och 1700-talet. Det finns lite informationsskyltar utmed leden som ger trevliga avbrott.

Det blev en skön promenad så där på söndagsförmiddagen. Dessutom hittade vi en liten hög med kantareller, både gula och trattisar. Det lös också rött av lingon bitvis, men de stannade vi inte och plockade idag. Kanske att det får bli en tur till upp i dessa skogar snart för att plocka lingon och mer kantareller.

Inga kommentarer: