söndag 27 juni 2010

Råssnäsudden, Varamon och Salstern

Vi har varit på en två-dagars utflykt till Motala och mina föräldrars stuga vid sjön Salstern. I går åkte vi och turistade i min uppväxtstad Motala. Vi började med en vandring runt Råssnäsudden. Det kändes lite nostalgiskt för här har jag gått, orienterat och grillat när jag växte upp. Promenaden på ett par kilometer var ännu finare än vad jag mindes.
På vägen letade vi efter några geocacher. Vi hittade två och den tredje kunde vi inte leta efter eftersom det var fullt med folk där.
Råssnäsudden är en udde ut i Vättern så det var fint klart vatten runt kanten. Vi hade inga badkläder med, men barnen var mycket i vattnet i alla fall.

Martin hoppade mellan stenarna så han blev inte lika blöt som de andra två.

Härligt att skutta omkring!

Efter detta åkte vi vidare till Varamon. Där åt vi glass, spelade äventyrsgolf och badade. En riktig semesterkänsla!

Idag sjösatte vi vår kanadensare Det blir inte av så ofta. Vi lånade en kanadensare till och paddlade i Salstern. Det var trångt på de fina badklipporna idag. Det var fler än vi som paddlade eller åkte båt ut till klipporna. Vi hade i alla fall några sköna timmar i solen.
Barnen paddlade i en kanot och vi vuxna i en. Tur att vi inte satt i deras kanot för på tillbakavägen roade dom sig med att skvätta vatten på varandra. Det var ordentligt blött i kanoten när vi tog upp den. Henrik konstaterade att han förstod varför man ska ha flytväst när man paddlar; "Det är för att inte drunkna i kanoten".

Väl tillbaka på hemmabryggan så badade vi. Henrik och Cissi badade med den redan genomblöta handduken. Man kan tydligen ha mycket kul med en sjö och en handduk. Kolla fotoserien när Henrik rycker upp den ur vattnet.

Tur att vi hade flyttat undan de andra handdukarna från bryggan!

Cissi provade också att använda den blöta handduken på olika sätt.

Man kan till exempel (nästan) ligga och sola på den.

Nu är vi hemma igen med rödbrända axlar och ryggar. I morgon får vi nog ta det lugnt med solen allihopa.

Inga kommentarer: