måndag 7 juni 2010

Helgutflykt

Så var det måndag igen, efter en lång helg (den kändes i alla fall ovanligt lång för en gångs skull). Vädret var ju kanon så Mannen, Martin och jag packade ihop tält och mat i lördags eftermiddag och åkte till Tåkern och Omberg.

Vid Tåkern kändes det som flashback 10 år tillbaka i tiden. När Henrik var så där 5-7 år var han väldigt intresserad av fåglar. Glatt påhejad av pappa förstås Med Martin har vi inte varit ute och tittat på fåglar på samma sätt. Denna utflykten var han dock helt med på noterna. Vi gav honom en lista när vi åkte hemifrån, med uppgift att pricka för alla fåglar vi såg under resan. Han tog uppgiften på allvar och var väldigt intresserad. Upp och ner i fågeltornet och tittade i kikaren och identifierade.

Efter en stunds fågeltittande tog Martins vanliga fantasi över. Han fick tag i ett vasstrå och det duger ju för att fäktas mot alla fantasivarelser som tycks cirkulera runt honom.

Vi hade i alla fall en pigg och nyfiken son hela resan. Allt var spännande. Mest excalterad blev han när han hittade flera fyrklöver på en äng. Det fick hela trakten höra.

På söndag eftermiddag kom vi hem igen. En lagom lång utflykt. Härligt att komma iväg, men ändå en del tid kvar av helgen både före och efter.

Inga kommentarer: