lördag 14 mars 2009

Nya komposten

Nu har vår nya kompost som vi beställde för ett tag sedan kommit. Idag tog vi tag i monteringen. Det var inte det lättaste. Det var många delar och man fick vara både stark och envis. Ensam hade det aldrig gått, inte för mig i alla fall.
Ett tag kunde man verkligen undra vad det var vi försökte bygga för något. Det kändes som mekano för vuxna, med alla delar, skruvar och muttrar.
Till slut blev det en kompost. Efter lite avslutande fixande så var det bara att börja hälla i potatisskal, grönsaksrester och äppelskrutt. Den här komposten ska inte råttorna komma in i!

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Tack för kommentaren om min pläd :-) Kul att hitta hit också. Jag skulle också vilja ha en kompost, tycker att det är lite dåligt att de inte har kompost-sortering här i Linköping (i alla fall inte där jag bor). Vi ska snart flytta till en annan lägenhet och där finns en kompost på uteplatsen men jag har fått för mig att man inte får ha matrester och sånt i kompost på uteplats... måste kolla upp det.

Hoppas du får en fin dag /Veronica

Anonym sa...

Veronica, klart du ska ha kompost! Trädgården mår så mycket bättre då och det är ju bara naturligt att matresterna ska åter till jorden.
Reglarna finns på kommunens hemsida, men miljöbalken säger att matrester ska komposteras i en tättsluten behållare, dvs inte en öppen trädgårdskompost.
Kolla www.bokashi.se för ett nytt sätt att kompostera som funkar bra om man bor i lägenhet -- där finns det också länkerna till reglarna på alla kommunerna.
Lycka till!
/JennyH