fredag 17 oktober 2008

Dataspelande pojkar och SMS:ande tjejer

Man ska ju inte tro på allt som står i tidningen, men ibland har dom mer rätt än dom själv anar. Idag stod det följande i vår tidning:

Pojkarna spelar dataspel, medan flickorna är flitigare med att sms:a, skicka bilder och använda kameran på mobilen.
Precis så är det med våra barn!

Henrik och Martin spelar en massa tv- och dataspel. För mycket kan jag tycka, men å andra sidan så lär dom sig en massa också. I tidningen står det om att dataspelande pojkar kan få fördelar när de söker jobb för att de får ett teknisk kunskap. Dessutom lär dom sig engelska och en hel del annat. Martin 7 år kan en massa engelska som han inte skulle kunna utan datorspelen. Så med en dos motion och utomhusluft ibland så är nog inte datorspelandet så farligt.
Cissi däremot har vuxit fast vid sin mobil. Hon har den hela tiden och skulle kunna sms:a hela tiden. Hon kan vara med en kompis samtidigt som hon har en sms-dialog med en annan kompis. Jag tycker absolut att det kan bli för mycket, men det är väl bara att vänja sig. Dessutom använder hon kameran i mobilen mycket. Hon fotar och gör filmer. Det roligaste är när hon regiserar filmer där Martin får vara skådisen. Genom att spela in snuttar, hon pausar emellan, och sedan spela upp det i en följd så blir det riktigt bra trickfilmer.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: