måndag 28 april 2008

Scouthajk

I helgen var det scouthajk med juniorscouterna. Vi var alltså ett gäng 12-åringar och några ledare som gav oss iväg i lördags förmiddag. Vi var bara några kilometer hemifrån så vi gick till lägerplatsen. Den tunga packningen fick däremot åka släpkärra. På bilden bygger vi vindskydd som vi ska sova i.

Scouterna ordnade själva sin mat. De planerade, handlade och lagade maten i matlag om 2-3 scouter. När 12-åringar planerar mat så blir det mycket pasta och pannkakor.
Här kommer några matidéer för stormkök:

  • Makaroner och färdiga köttbullar. En klassiker som är lättlagad och som alltid går ner.

  • Nudlar. Lite trist med bara nudlar tycker jag. Jag skulle lägga till någon smakrik korv och lite grönsaker. Det var lättdiskat enligt scouterna.

  • Färdiga pannkakor eller plättar som värmdes. Eftersom dom inte tog bort den tomma stekpannan från värmen mellan pannkakorna så blev det väldigt mycket att diska. Det gick åt stålull för att få stekpannan någorlunda lik som den såg ut innan.

  • Gulaschsoppa, pulver i påse. Lättlagat och gott.

  • Pizza, gjord av en botten med fyllning och ett lock. Steks på svag värme på båda sidor. Väldigt gott enligt ledaren som lagade och åt den.

  • Spagetti med röda linser. Kryddades med buljongtärning, tomatpuré och vitlök. Gott men hade behövt lite mer kryddor.

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi hade stormköksmatliagningstävling på vårt seniormöte förra veckan. Vårt vinnande bidrag finns att läsa i min blogg, super enkelt och supergott!
http://nelinsgi.wordpress.com/2008/05/21/and-the-winner-is-team-gratang/