tisdag 4 mars 2008

Mitt jobb

Enligt Lotten ska man idag blogga om sitt yrke. Jag är ju lydig så jag gör väl det. Problemet är att jag har så svårt att beskriva vad jag gör för dom som inte är ett dugg insatta i datorernas och företagens värld. Det där var inte menat att låta snorkigt!

För ett par år sedan när Henrik hade i uppgift från skolan att skriva om vad föräldrarna jobbade med så försökte jag ge en tydlig och pedagogisk beskrivning. Henrik satt med sina en eller två rader på sitt papper som skulle fyllas i och så tittade han uppgivet på mig och sa: "Kunde du inte ha varit kock så hade det varit lättare att skriva."

Jag jobbar med att supporta affärssystemet IFS application. Ett affärssystem är ett stort datorsystem som företag använder för att hålla ordning på sitt lager, sin produktion, inköpsordrar och försäljningsordrar samt fakturor och annat finansiellt. En del företag använder allt detta i samma system och en del företag har köpt bitar av det, tex bara ekonomibiten.

Jag jobbar alltså med felsökning, rättning och en del annan hjälp för kunder som har problem med lager och orderhanteringen. Dessutom översätter jag gränssnittet från engelska till svenska när det kommer nya funktioner inom "min" del av systemet. Det är ett ganska fritt och bra jobb för det mesta.

Nån gång i framtiden ska jag driva ett trevligt vandrarhem med antikvariat. Tja, vi får väl se! Det låter ju mysigt men ju äldre jag blir ju mer uppskattar jag att kunna lämna jobbet när jag slutar för dagen. Så blir det väl inte om man ska ha något eget. Dessutom är ju högsäsongen för ett vandrarhem på sommaren när jag helst vill vara ledig 9-10 veckor. Det går inte ihop riktigt :-)

3 kommentarer:

Hans Persson sa...

Ska du ha ett antikvariat? Det låter spännande!

Camilla sa...

Ja, du var med i planen. Vi ska väl ha det ihop.

Anonym sa...

Kristallklar beskrivning! /Gunnar