onsdag 12 mars 2008

Matprat

Idag gjorde jag en liten kylskåpsrensning. Det var en del grönsaker som blivit liggande. Jag började med rotsellerin. Surfade runt för att hitta något bra recept med rotselleri. Efter en stund hittade jag ett recept på rotfruktspytt gjord i ugnen med honung och timjan på. Det lät gott så jag satte igång.

Efter att ha skurit bort det fula på rotsellerin blev det bara en snutt kvar. Hmm, det lilla går det ju inte att göra rotpytt av...

Jag öppnade kylskåpet igen. Titta, en kålrot som också börjar bli ledsen. Då gör jag väl rotmos i stället. Jag råkade ha några morötter som sett sina bästa dagar också. Dom dög att slänga i mat men såg inte roliga ut att servera råa. Det blev alltså rotmos till tre matlådor. Dags att gå och handla köttkorv att äta till.

Sedan var det dags att laga kvällsmaten. Det blev nudlar med wokat fläskkött, broccoli och morotsstavar. Smaskigt med lite sweet-chili-sås till.

I morgon kväll ska jag fira av en kollega som tyvärr slutar hos oss. Vi ska ut och äta på Kniv å Gaffel. Efter att ha läst menyn verkar det vara bra mat till bra priser. Vi får väl se!

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Magnus Runesson sa...

Tips för den lilla rotselleribiten. Du kan skiva rotsellerin, förvälla den och sedan steka den som vegetarisk biff.

Camilla sa...

Det var onödit lite för det också. Biten åkte i rotmoset i stället. Det är ju också en rot!