fredag 1 december 2017

Dumma bil

Vår bil är från 2010 och rullar fint. Planen är att vi ska ha den kvar minst två år till. Om två år så har yngsta sonen (förhoppningsvis) tagit körkort. Efter det måste vi inte ha en bil med manuell växel. Möjligen kan vi även byta till en lite mindre bil när vi inte har tre stora barn som ska få plats i baksätet och som ska ha med sig en massa packning.
 Här leker vår bil ko, för du vet väl att kor alltid står bakom träd? (Internt skämt, eftersom jag bara kan rita kor om de står bakom träd.)

För det allra mesta cyklar jag till jobbet, men just igår behövde jag bilen för att hämta upp lite stora saker på vägen hem. När jag sätter mig i bilen på morgonen så är den stendöd. Då menar jag stendöd! Det lät inte ens som att den försökte starta. Den hade ju använts kvällen innan så hur kan den bli så död på en natt?

Vi satte batteriet på laddning men laddade själva för att behöva ringa en bärgningsbil. Det fick bli cykel till jobbet och ordna någon annan som kunde hämta upp de stora sakerna på eftermiddagen. Väl hemma så testade Mannen att starta bilen efter att batteriet stått på laddning hela dagen. Då startar den minsann snällt igen!

Det kändes bra ända till idag när vi skulle iväg till kompisar i andra änden av stan då var bilen stendöd igen. Buss genom hela stan är ju också en upplevelse...

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst hände det nåt liknande när ni var i Estland(?) för ett par år sedan?
Nånting står och drar ström, eller? /Gunnar