lördag 6 maj 2017

Orrspel

Sju stycken morgonpigga (?) var vi som träffades kl 04:00 i morse. Vi gav oss iväg i två bilar mot skogarna norr om Tjällmo. Efter en timme var vi framme vid Kärnskogsmossen. Vi var inte först för där stod redan två bilar som var där i samma ärende. Vi var där för att titta på orrspel. Frågan var om orrarna var där för att visa oss, och honorna, sin parningsdans.
Det var en fin morgon och vi stod och spanade ut över mossen. Ljuden av Orrar hördes, men skulle det gå att se dem också?
Det fanns Orrar åt många håll, men det var svårt att se dem utan tubkikare. Handkokare räckte inte riktigt till.
Med vår tubkikare såg man dem riktigt bra. Orrarna stod där med sina vita uppspärrade stjärtar och röda markeringar på huvudet. De var riktigt många och höll på länge. Kul att se och höra. Mest stod de still och tittade på varandra, men de gjorde också några små "anfall" för att visa vem som var störst och vackrast.
Här syns fyra av Orrherrarna. Fotot är taget med mobil, genom kikaren. Förvånansvärt bra!
Efter en lång stunds tittande och njutande av den fina morgonen så tog vi en andra frukost och gick sedan en sväng över mossen. Man fick gå där spången låg, men inte utanför.

På väg hem gjorde vi ett kort stopp för att titta på jättegrytan Pärkils Kättil. 09:30 var vi hemma igen och mötte Martin som just skulle äta sin första frukost. Vi hade hunnit med frukost två gånger och en liten fika i bilen på väg hem. Man hinner mycket om man börjar dagen redan 03:10, men det kräver också en tupplur mitt på dagen.

Inga kommentarer: