fredag 6 januari 2017

Tokyo och Okinawa

Nu börjar jag piggna till från att ha sovit en natt på fly plus att förskjuta dygnet 8 timmar. Jag vaknar fortfarande väldigt tidigt, men är inte lika trött på eftermiddagen. I måndags kom vi hem från Japan-resan. Nu återstår frågan hur jag sammanfattar två veckors upplevelser i en helt annan kultur. Det får bli en kortvariant idag och sedan kanske jag återkommer ett par gånger och skriver mer kring olika saker eller upplevelser.
Anledningen till att vi reste till Japan är för att hälsa på dottern som studerar Japanska i Tokyo i 6 månader. Vi hälsade på henne i Tokyo och vi reste hela familjen till Okinawa på en veckas mer avkopplande semester.

Cissi bor i ett rum på 7,5 kvm så där fick vi andra fyra inte plats. Vi hittade dock ett bra men enkelt hotell i kvarteret intill. Där sov vi, medan vi åt frukost och hade kvällshäng i Cissis korridorskök. Efter några dagar i Tokyo tog vi flyget ca 3 timmar söder ut, till en av Japans södraste öar som heter Okinawa. Här var det ca 20 grader varmt och betydligt lugnare än i Tokyo. Resan avslutades sedan med ytterligare några dagar i Tokyo innan vi lämnade Cissi och flög hem.
Okinawa är en ö av korallrev. Vattnet är blågrönt och stränderna är sandstränder med lite grovkornig mjuk sand och fullt med små snäckor och koralldelar.

Utmed stränderna finns det raukar och liknande formationer. Nu i december är det vinter även här. Därför var det "bara" 23-24 grader i vattnet och 18-24 grader i luften. Det kändes alltså som en skön sommardag, perfekt för turistande.

Vi tittade på ett stort akvarium, åt pizza med utsikt över halva ön, plockade snäckor på stranden, klättrade bland raukarna, vandrade genom skogen till ett vattenfall, tittade på orkidéer på en botanisk trädgård, snorklade, tittade på traditionell dans, besökte en grotta med stalagtiter och stalagmiter, tittade på en enorm minnespark efter 2:a världskriget, tittade på ett slott med mera.

Under dagarna i Tokyo spelade vi i en Japansk arkadhall, tittade vi på sumobrottare som tränade, besökte otal affärer, var på pingvinrestaurang, åkte mycket tunnelbana, beskådade årets stora reastart, var på geocachingevent och mangaevent och en hel del annat.


Det var kortversionen av vår resa. Jag återkommer med mera Japan!
Inga kommentarer: