måndag 9 maj 2011

Helgens hajk

Helgens hajk var en riktig höjdare, eller som Martin uttryckte det "Den bästa hajken ever". Jag förstår att detta passade honom. Två dagar på en ö med kompisar och väldigt lite uppstyrt. I stort sett fick de göra vad de ville. Sånt passar Martin och är avkopplande för alla.

Ut till ön åkte vi flotte med motor. Det var helt lugnt på sjön så det var en härlig resa ut. Det tog kanske 10-15 minuter.

Efter att lunchen var avklarad och militärtältet rest var det dags att fiska. Det var lite svårt att hitta mask, men till slut satt det barn runt hela ön och fiskade. Tålamodet är ju inte så långt, så fisken hann aldrig nappa. Lika bra det tyckte jag, så slapp vi ta hand om den.

Lite senare på lördagens eftermiddag kom ett gäng med lite äldre scouter från vår scoutkår paddlande. Medan de reste sitt tält lånade vi deras kanoter och paddlade runt grannön och lite fram och tillbaka. Även på söndagen tog vi en liten paddeltur, men då var det svårare för det blåste mer.

På kvällen lagade vi nudlar och falukorvswok gemensamt. Riktigt smaskigt!

Söndagen ägnades åt att packa ihop tälten igen, paddla och äta lunch. Det blev också tid att tälja. Fantasin fick flöda fritt så det täljdes träfigurer, hängare och smörknivar.

Eftersom det blåste motvind på hemvägen insåg vi att det skulle bli tungt för de som skulle paddla hem. Vi löste det genom att transportera en del kanoter med flotten samtidigt som vi körde över den mesta av packningen. Märkligt att flotten höll sig flytande över huvud taget.


I omgång två fick alla scouter plats på flotten och i kanoterna som vi drog bakom.


Jag hoppas att alla var lika nöjda som min son var efter hajken. När vi kommit hem bestämde vi ledare att bara slänga in allt i scoutgården och träffas i dag för att ta hand om det. Så nu i kväll har jag varit där och diskat alla nersotade stormkök. Inte det roligaste jobbet, men vi hade det trevligt tillsammans i alla fall.

1 kommentar:

Cicki sa...

Å vad härligt det låter. Jag älskar sådana där grejer. Har ju hållit i ett antal läger för barn i olika åldrar. Det är hur kul som helst.