lördag 19 februari 2011

Lev Grossman: The Magicians

I går var det dags för nästa träff i bokcirkeln. Alltid lika trevligt och en massa skratt.

Boken vi läst till denna gång var The Magicians av Lev Grossman. Det var länge sedan jag läste en bok på engelska så det kändes lite motigt innan jag började. Boken visade sig vara lättläst så det var inga större problem, förutom att det gick långsammare.

Boken har stora likheter med Harry Potter i första halvan. Den handlar då om Quentin och ett antal andra ungdomar som börjar på en trollkarlsskola. Man får följa dem under deras år på skolan tills de tar examen.

Andra delen handlar om vad ett gäng av de nyexaminerade trollkarlarna gör. De lever ett liv i New York med mycket festande och inte mycket allvar. De saknar helt meningsfull sysselsättning. Pengar kan man ju alltid trolla fram. En dag får de möjlighet att ge sig iväg till landet Fillory. Fillory är ett land från en bokserie som Quentin läst som barn och drömt om att få besöka. Här får boken stora likheter med Narnia-böckerna.

Boken var sådär halvbra. Den var absolut inte tråkig att läsa, men inte heller någon riktig favorit. Jag tyckte jag fick för mycket Potter-vibbar.

Inga kommentarer: