måndag 31 december 2018

Bjärnleden

Årets sista dag. Då passar det ju bra med en långpromenad innan vi sätter oss och väntar på 12-slaget. Bjärnleden har vi gått två gånger förut. Det är en fin led som förtjänar flera besök. Dessutom har det kommit nya geocacher utmed leden.
Vi bestämde oss för att det fick bli dagens tur. Jag vet inte exakt hur lång rundan är, men 10-12 km tror jag. Eftersom man går runt en sjö så är det svårt att snedda. Vi packade med en lunchmatsäck och gav oss iväg.
Sedan förra besöket så har Vreta Klosters hembygdsförening märkt ut leden tydligare. Idag var det inga problem att hitta rätt. Precis i början hittade vi en lite annan väg än vad vi gått tidigare. Vet inte om vi gått fel förut eller om början dragits om. En förbättring blev det i alla fall.
Största delen går i skogen och där var det barmark och inga problem att gå. Några delar gick på små grusvägar som var istäckta. Där var det lite bökigare, men funkade ändå ok att gå vid sidan.
Skönt med en rejäl promenad och en stor dos frisk luft. Vi såg inte till solen, men i övrigt var vädret bra med en temperatur på runt noll grader.

Gott nytt friluftsår önskar jag er alla!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Älskar att komma in här och läsa om era naturupplevelser!! Sånt som jag saknar här mycket!