lördag 21 april 2018

Vårens utflykter

En plan jag hade med nya jobbet var att kunna få mer tid till att göra utflykter i vardagen. Det borde ju varit möjligt även på förra jobbet men jag tror att det blir lättare nu då jag har mindre restid och dessutom kan jobba lite hemifrån. Det känns som att jag styr min tid själv då och det tycker jag om. Här kommer bilder av de senaste veckornas utflykter. Några av utflykterna har varit på helgen, men det har också varit en måndag och flera fredagar.
Efter en lång och seg vinter så har det äntligen blivit vår. Att få se årets första tussilago är alltid lika roligt. De där gula solarna piggar upp. Nu har ju våren sprungit vidare med många fler vårblommor. Jag har bland annat sett blåsippor, lungört, tibast och vitsippor.
En söndag fick vi med Martin och utbytesstudenten. Då blev det en tur till Motala. Vid Råssnäsudden höll den sista isen på att försvinna från Motalaviken. Det var roligt att kasta sten på den uppluckrade isen. Stora stenar gick rakt igenom och mindre stenar låg kvar uppepå.
I Motala gjorde vi också ett besök på motormuseet. Kul museum med mycket att titta på. Förutom bilar och motorcyklar har de även en del om gamla radio- och tv-apparater där många har tillverkats i Motala.
På en annan utflykt hittade vi denna skapelse. Det är en tandem-tre-hjuling. Det kan inte vara så vanlig sort.
Till våren hör också nässlor. När vi råkade få syn på späda fina nässlor på en av promenaderna så blev vi sugna på att prova att göra nässelsoppa. Det blev den dagens kvällsmat. Inte så dumt!
Ibland går promenaden uppåt, högt upp i ett träd. Då beror det på att någon hängt en cache där uppe. Det är bara att klättra upp för att signera loggboken. Jag har fortfarande kåda på armen efter den klätterturen.
På dagens tur tog vi med kikaren och spanade på fåglar. Vi såg inga rariteter men det blev en trevlig stund med fika och fin utsikt över Rosenkällasjön, tillsammans med utbytesstudenten. Efter att ha slappat här en stund så gick vi en liten runda och loggade två cacher också. Ingen utflykt utan geocache!

Inga kommentarer: