söndag 26 mars 2017

Utenatt vid Svensksundsviken

Förra året sov vi ute minst en natt varje månad, för att vi hade det som nyårslöfte. I år har vi inte bestämt något sådant trots att många frågat om vi inte kommer fortsätta. Men nu efter tre månader sedan förra utenatten så var suget tillbaka. Suget efter en natt i det fria, med stillheten och lugnet runt vindskyddet medan vi sover gott i varma underställ och sovsäckar.

På lördagseftermiddagen packade vi ihop det (mesta) som vi behövde och gav oss iväg till Norrköping. På väg till vindskyddet skulle vi logga en speciell geocache inne i Norrköping. Cachen hittade vi inte, men i parkeringsautomaten hittade vi ett kvarglömt betalkort. Eftersom namnet på kortet var ovanligt så var det inga problem att hitta telefonnummer till ägaren. Tyvärr svarade inte ägaren så vi beslutade att ta med kortet efter att ha SMS:at ägaren och talat om vad som hänt.

Sedan åkte vi ut till Svensksundsviken, ett naturområde vid södra kanten av Bråviken. Här har vi varit förut men aldrig vid vindskyddet. Nu hade vi läst på nätet att det skulle finnas ett vindskydd så vi tog sikte på det. Lagom när vi ska lämna bilen så ringer ägaren till betalkortet. Vi kom överens om att ses dagen efter för att återlämna det glömda kortet.

 På väg till vindskyddet loggade vi de cacher som vi gick förbi. Just den här var inte så kamouflerad.
Det var ett mycket fint vindskydd vid en fin plats. På kvällen var det mörkt men på morgonen fick vi se utsikten över Bråviken.
Hur var det då med packningen? Jo, vi hade ju packat det mesta. Det gick bra ända tills frukostgröten var färdig. Då kom jag på att jag glömt packa äppelmoset. Det gör ju inte så mycket tänkte jag, samtidigt som jag inser att jag missat att packa mjölken också. Det blev alltså gröt utan sylt och utan mjölk. Funkar, men ingen favorit!

Efter att ha lämnat tillbaka batalkortet till sin rätta, mycket tacksamma, ägare så åkte vi vidare till söndagens händelse som var scouternas distriktsstämma. Det blev alltså inget långt besök i naturen, men det ger ändå ny energi och avkoppling. Kändes bra att kliva in på distriktsstämman direkt från utenatten (efter ett klädbyte).

Inga kommentarer: