lördag 26 mars 2016

Scouter i Holland

I går gick vi upp 04:50. Onödigt tidigt kan man tycka när det äntligen är helg. Anledningen till denna tidiga morgon var inte att försöka göra långfredagen så lång som möjligt, utan att skjutsa Martin till Skavsta. Martin och 12 linköpingsscouter och 5 ledare skulle med flyget till Holland.

De åkte bil, flyg, spårvagn, tåg, tåg och bil för att komma till Goor. De hälsar på holländska scouter i staden Goor. De ska göra sånt där typiskt holländskt som att titta på en väderkvarn och ett träskomuseum. De ska också hjälpa till på stadens musikfestival och besöka Amsterdam, förutom en del vanliga scoutaktiviteter.
De bloggar under resan så vi kan följa en del av vad de gör. Än så länge har de hunnit med lägerbål med sånger på svenska, holländska och engelska. De har också ägnat sig åt lekar och skattjakt för att lära känna varandra och turistat lite i staden Goor.

Det låter hur kul som helst! Kul att Martin ville följa med trots att han fick 12 timmar på sig från att han hörde om resan till att anmälningstiden gick ut och han visste då ingen annan som skulle med som han kände. Ytterligare en kille från vår kår hänge också med, men i övrigt så känner de inte de andra scouterna. Efter en vecka på resa tillsammans kommer de att känna varandra väl.

Inga kommentarer: