tisdag 11 maj 2010

Fladdermussafari

Nu har Martin och jag varit på fladdermussafari. Det var en naturguidning som Linköpings kommun ordnar. Jag har varit på några olika guidningar förut och blir lika inspirerad varje gång för guiderna är så duktiga.

Dagens guide började med att prata ca 30 minuter på ett mycket pedagogiskt sätt om fladdermössen. Visste du att det finns 1000 fladdermusarter, varav 18 stycken i Sverige? 25% av alla däggdjur i världen är fladdermöss. Häftigt!

Sedan gick vi iväg för att se fladdermöss. Vi såg, anade i alla fall, en del som flög förbi. De flyger så fort och så började det ju bli mörkt så de är inte helt lätt att se. Till vår hjälp hade vi någon slags apparat som gjorde att man kunde höra dom.

Det var onödigt sent för Martin, men han ville så gärna och var så intresserad. Det började inte förrän 21.30. När klockan vi stod och väntade på att det skulle börja var han rätt trött. Sedan fick han ny energi ett tag när guiden började prata. Men när vi sett en del fladdermöss så avvek vi och åkte hem för då orkade han inte längre, hur gärna han än ville.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Jag älskar fladdermöss :) Jag jobbade i Sala silvergruva i fem år och de mhar massor med fladdermöss där nere. Ibland såg man dem flera dagar i rad flyga förbi. Kul att ni gick på en safari :)