måndag 15 mars 2010

Planera och planera om

Det blir inte alltid som man tänkt sig när man har familj. Idag åkte jag från jobbet kl 16 för att hämta Martin på fritids. Sedan hade jag tänkt åka skidor (kanske för sista gången i år). Det har fungerat flera måndagar förut att jag åkt skidor direkt och Henrik har börjat med maten. Superbra!

Men idag blev det inte så. Först saknade Martin sina överdragsbyxor så vi fick gå en extra sväng in i matsalen för att leta överdragsbyxor och mössan som försvann där i fredags. Vi hittade det vi sökte, plus en mössa som han inte använt på flera månader. Den var namnad så det är ingen tvekan om att det är hans mössa.

Sedan tog det en bra stund att gå hem för det fanns så många fina isbitar och vattenpölar utmed vägen. Den djupaste pölen gick nästan ända upp till Martins stövelkant och sånt måste ju testas. Det begriper ju alla!

Väl hemma satt Henrik med matteläxan. Han räknade riktigt svåra algebra-tal, ni vet sådana där med x, y, xy, x2 osv. Jag älskar algebra, att förenkla och lösa ekvationer är så himla kul. Henrik behövde hjälp och det hade jag ju inget emot så jag fastnade i matten.

Sedan blev det dags att laga mat eftersom Henrik behövde räkna matte i stället. Då försvann planerna på skidåkning helt och hållet. Det fick bli en kvällspromenad med Mannen efter maten i stället. Det är ju inte fel det heller.

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Du värmer ett mattelärarhjärta när du säger att du älskar algebra :D