lördag 21 november 2009

Den sanna historien om tornen som slog världen med häpnad

Det är underbart med högläsning när man läser en riktigt bra bok. En bok som jag läst i tre omgångar nu, en omgång för varje barn, är Den sanna historien om tornen som slog världen med häpnad. Den här gången fick vi till och med stå i kö på biblioteket för att få tag i den, men det är det värt.

Boken handlar om kända torn som har tröttnat på att turister inte vill se dom längre, utan vill titta på modernare byggnadsverk. Stadshustornet är avundsjukt på Globen och lägger sig rakt ut i Riddarfjärden. Big Ben är ju inte så stort längre. Folk köper hellre Big Mac än tittar på Big Ben så han slår knut på sig. Eiffeltornet ställer sig upp och ner och Empire State Building gräver sig ner i marken. Lutande tornet i Pisa ställer sig rakt upp för att få mer uppmärksamhet.

Boken slutar med att tornen vandrar iväg till Nordpolen som hämnd för alla turister. De torn du kan se idag är alltså bara attrapper eftersom dom riktiga tornen är på Nordpolen. Detta är ju den sanna historien och barnen har tveksamt frågat hur det verkligen är. Och det kan man ju inte veta!

Har du inte läst boken och har ett barn i ungefär åldern 5-8 år att läsa den för så föreslår jag att du rusar till biblioteket.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: