fredag 16 januari 2009

Marinerade bönor

Bönor och linser är ju nyttigt, miljövänligt och billigt. Tre önskningar på en gång...
Jag har tränat i några år på att laga och äta bönor och linser. Det är jättegott!

Här kommer ett förslag på hur man kan göra riktigt smaskiga kidneybönor. Bönorna som tillbehör piggade verkligen upp när vi hade mackaroner och falukorv i går. Det som blir över håller sig några dagar i kylskåpet. De marinerade bönorna kan blandas med majs och couscous eller läggas i en sallad eller ätas som dom är till vilken maträtt som helst.

Marinerade bönor
500 g kokta bönor
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
6 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
saften av en lime
1 tsk salt
något krm peppar
2 msk honung
1 dl grovhackad bladpersilja
Börja med att koka bönorna enligt paketet eller ta fram ur frysen.
Fräs i en panna pressad vitlök, hackad rödlök i rikligt med olivolja.
Vänd i bönorna. Salta och peppra samt tillsätt vinäger, limesaft och honung.
Lägg upp i en skål eller på ett fat och strö över persilja.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: