lördag 12 april 2008

Middagstips

Idag blev det äntligen av att laga ett recept som jag haft utrivet väldigt länge. Receptet kommer från Buffé 11/2002. Synd att jag inte lagat det tidigare för det blev riktigt gott. Vi åt fläskfilen till kamutvete, men det passar säkert bra med potatis eller ris också. Här kommer receptet:

Fläskfilé med russin och muskot (4 pers.)
600 g fläskfilé
2 msk smör
8 scarlottenlökar
1 msk socker
1/2 dl vitt matlagningsvin (tog extra vatten och pressad citron i stället)
1/2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1/2 dl russin
3 timjankvistar
1 krm muskot (helst nyriven)
1 msk finhackad persilja (oj, den glömde jag!)
salt och peppar

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Salta och peppra fläskfilén och bryn den runt om i en stekpanna. Ställ sedan in den i ugnen i 30 minuter.
2. Skala och bryn scharlottenlökarna i smör. Strö över socker och låt det smälta med löken.
3. Häll på vin, vatten, fond, russin, timjankvistar och muskot. Krydda med lite salt och peppar.
4. Låt puttra under lock i ca. 10 minuter. Ta av locket och småkoka ytterligare 5 minuter. Vänd ner persiljan precis före serveringen.
5. Skär fläskfilen i skivor och lägg upp. Häll över lök, russin och skyn.


Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: