I går åt vi så god kvällsmat som jag tänkte dela med mig av. Synd att jag alltid glömmer att ta kort på maten. Vi kastar oss över den och äter upp den i stället.
Börja i mars/april med att sätta rödbetsfröna. Vattna lite under sommaren om det är för torrt. Ta bort det värsta ogräset. Fram i slutet på juli och början på augusti är det dags att gå ut och plocka upp de stora fina rödbetorna. Alternativt kan du köpa rödbetor på bondens marknad eller på ICA.
Skölj av rödbetorna men skala dom inte.
Koka dom i 20-40 minuter, beroende på storlek.
Skölj dom i kallt vatten och sedan glider skalet lätt av.
Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg i en skål.
Häll över en blandning av vinäger, olivolja, salt och peppar. Det behövs inte så mycket.
Ät sedan rödbetorna tillsammans med ris och tärnad getost. Mums! Mannen och jag åt det som en vegetarisk rätt med en grönkålssallad till. Barnen som inte ville äta rödbetorna åt kyckling till sitt ris.
Andra bloggar om: matlagning, vegetarisk mat, rödbetor, recept
tisdag 19 augusti 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
ta kort på maten har jag också försökt mig på. Men också jag är för snabb :-) Varför njuta maten med ögonen när man njuta den med munnen och magen. Mmmmm
Med tanke på hur vårt trädgårdsland ser ut nu så hoppar jag nog över att odla rödbetor ;-)
Skicka en kommentar