fredag 22 augusti 2008

Första skolveckan

Så var första skolveckan avklarad.

Henrik lunkar på som vanligt och är nöjd men berättar inte så mycket utan att man drar informationen ur honom. Det är inte så mycket nytt för honom. Lite nya gruppindelningar, men han verkar fortfarande ha hamnat i en lugn grupp. Det är ju skönt. Denna terminen blir första gången han får betyg. Det blir spännande!

Cissi har börjat i helt ny skola, Engelska skolan. Hon kommer att ha ca hälften av lektionerna på engelska. Hon har själv valt det och verkar väldigt nöjd nu efter första veckan. Vi ska på föräldramöte på måndag. Just nu känns det som att vi inte vet mycket om hur det fungerar.

Martin var besviken på att läxan de fick i måndags var för lätt. I torsdags morse grät han och ville inte gå till skolan för allt var för lätt och han hade ju inte lärt sig någon ting. Han hade nog för höga förväntningar på skolan. Idag var han nöjd igen för idag hade dom fått nya böcker. Hoppas att fröken klarar av att utmana honom, annars kommer han att tröttna ganska snart.

Nu ska vi njuta av en ganska lugn helg. I morgon åker Cissi och jag till stan för att titta på kläder till oss. Dessutom går vi förbi bondens marknad och ser vad vi kan hitta för spännande grönsaker där.

Inga kommentarer: