torsdag 5 juni 2008

Att sova över

Cissi sover över med kompisar titt som tätt, ibland här och ibland hos kompisarna. Ibland inne, ibland i tält och ibland i garderoben. Ibland kan jag vilja ha vårt hus för oss själva på kvällen och natten, men jag förstår ju att dom har jättemysigt och roligt när dom sover över. Det känns ju också bra att dom är så trygga med och hos varandra att det fungerar att sova var som.

Martin har ju sett att Cissi sover över med kompisar och tycker att han också ska få sova över. Idag skulle en kompis sova över. De har pratat om det i flera dagar, men det blev inte bestämt förrän nu i kväll att det skulle bli i dag. Vi plockade undan på golvet i Martins rum för att få plats med en extra madrass. Vi la madrassen på plats och skulle just börja bädda när kompisen insåg att det var ganska läskigt att sova borta. Det pirrade i magen. Det var inte som att sova hos mormor eller farmor. Det slutade med att jag följde honom hem igen. Nu har dom i alla fall fått prova. Man är inte alltid så stor och modig när man är 6-7 år. Vi gör ett nytt försök igen när dom känner sig redo.

Jag har varit imponerad av hur lätt mina barn haft för att sova både här och där. Jag kommer bara ihåg att jag försökte sova hos en kompis en gång. Jag vet inte hur gammal jag var, men minst 9 år. Vi lekte och hade det mysigt på kvällen, men när det blev dags att sova så ville jag gå hem.

Just nu ligger det alltså en extra madrass på golvet i Martins rum, men tro inte att Martin ligger varken i sängen eller på madrassen. Han har byggt sig en koja som han sover i, direkt på golvet. Jag tycker det vekar hårt men han tycker att det är så bra. Han har ju en vikt filt under så det är inte hårt alls, enligt honom själv.

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Precis samma sak hände oss i gårkväll. Ida skulle sova hos sin kompis Frida som för övrigt har sovit hemma hos oss flera gånger. Men det slutade med att vi fick hämta Ida, innan det ens hade hunnit bli mörkt.
// Christian