måndag 25 maj 2009

Matprat

Varför passar olika mat olika bra till olika väder?
En del mat finns ju bara vissa delar av året. Då är det inte så konstigt. Idag hade jag planerat att ha rotmos och kokt korv till kvällsmat, men det kändes inte så lockande när det var så fint väder. I stället fick det bli ugnsrostade grönsaker med stekt kotlett och paprikasås. Gott, gott!

Såsen gjorde jag genom att blanda naturell yoghurt med ajvar relish. Jag blandade i lite salt, majonäs och bostongurka också, men det var nog inte nödvändigt.

Ajvar relish är en paprikapuré som jag nyss lärt mig använda. Jag köpte den för att blanda med matlagningsgrädde och hälla över vit fisk och sedan köra in fisken i ugnen. Lättlagat och gott!

I morgon planerar jag att steka hamburgare. Det går i alla fall att äta året om, i alla väder.

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Cicki sa...

Du råkade ut för samma som jag att det som planerats kändes för tungt. Det är mest sallad som passar nu. Tyngre maträtter får bli till hösten.