måndag 18 maj 2009

Kyckling i currysås

Jag tycker om att läsa recept och få ny inspiration. Det som stör mig lite är att i nästan alla nyare recept som innehåller sås så är såsen gjord på creme fraiche eller grädde. Det går faktiskt att göra god sås även utan fet creme fraiche eller grädde. Idag lagade jag kyckling i currysås och det blev riktigt gott. Det blev ganska currystark så man kan minska lite på curryn.

900 gram kycklingfileer
2 msk olja
salt o peppar
ris

Currysås
1 lök
1 st äpple
olja
1 msk curry
2 st hönsbuljongtärningar
2 tsk strösocker
4 dl lättmjölk
2 dl vatten
2 msk maizena, ljus redning

1. Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Strö över curry. Fräs ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, strö över socker och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Mixa såsen med mixerstav. Tillsätt mjölken och värm upp. Red av med maizenaredning.
2. Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet, ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Häll över såsen och servera med ris och sallad.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: