söndag 2 november 2008

Häxor och andra otäckheter

Nu har det varit häx- och spöktider. I fredags var vi på halloweenvandring. Det var Linköpings guideklubb som hade en historisk guidtur i centrala Linköping. Under guidningen så stötte vi på olika skådisar som berättade om sina medeltida liv. Vi träffade Folke Filbyter, en munk, Biskop Brask, bankrånare, en polis, dödbärare som hämtade digerdödsdrabbade, en sömmerska bärandes på ett huvud, en huvudlös man, nån kung (kommer inte ihåg vem), två häxor och ett skelett. Det var kul och lite annorlunda. Enda problemet var att guidningen skulle passa alla från lågstadiet och uppåt. Då blir det ok för alla men inte jättebra för någon. Det kanske hade varit bättre att dela i olika åldersgrupper.

Som godnattsaga för Martin läser jag om häxor i boken Häxkonster för praktiskt bruk av Malcolm Bird. Det är en kul bok där man får lära sig allt möjligt som häxor behöver kunna. I kväll fick vi lära oss vad häxor behöver ha hemma och trollformler och trollbrygder för olika trollerier. I boken kan man också lära sig att baka läskiga kakor en hel del annat som man kan använda så här i halloweentider. Framför allt kan man få inspiration, häxinspiration.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Maria sa...

Verkligen en toppen bok!

Anonym sa...

Hejsan!
Min sambo har letat efter denna bok i åratal men utan resultat, tror kanske den inte är i tryck längre? Vart fick du tag på din?
Vill gärna överraska honom lagom till jul, då den är speciell för honom, sedan barndomen...
TACKSAM för svar!
MvH
Sandra

Anonym sa...

glömde lämna email, så du kan svara mig!
TACK!!!
MvH
Sandra, wickiww@hotmail.com