tisdag 4 november 2008

Framtidens musiker

Varje tisdag går Martin på Musiklek på musikskolan. Där sjunger dom och gör rörelselekar, spelar trumma och får prova på olika instrument. Den här veckan har musikskolan öppet hus på alla sina lektioner, vilket innebär att föräldrar får vara med och titta. Jag passade på att vara med idag. Ofta såg det inte ut som att Martin sjöng något, men han var ju med på rörelser som dom gjorde till. Det var kul att se och höra vad om gjorde.

Nu i kväll kom Martin och undrade om vi ville komma på hans pianoshow. Det är klart att vi ville. På ovanvåningen hade han ställt i ordning sitt elpiano och mikrofon. Vi fick en uppvisning med tre av sångerna som dom sjungit på musikleken. Till sången spelade (improvoserade) han piano. Visst är det gulligt!
Helt klart kan han sångerna även om han inte sjunger med så mycket just då på musikleken. Det lät riktigt bra med hans pianospel till. Är det något av våra barn som har musiköra så är det Martin. Vi får väl se var det blir av det. Han säger att han ska lära sig att spela piano som morfar.

Inga kommentarer: