torsdag 10 mars 2016

Förälramöte

Föräldramöte i årskurs åtta. Det är sällan mycket information på föräldramötena. Denna gången verkade det gå väldigt fort, men sedan kom det upp en del om stämningen i klassen. Gösses vilka intriger, framför allt bland tjejerna. Det pågår tydligen riktigt ful mobbing och grupptryck för att ingen ska sticka ut. Ett par stycken har tydligen slutat i klassen på grund av detta och nu är nästa tjej riktigt hårt utsatt. Det gör ont i hjärtat att höra vilket tufft vardagsliv de har i skolan!

Rektorn pratade en del om vad skolan gjort och lovade att göra ännu mer när hon fick höra att det blivit värre igen. Tydligen är det oftast mest sånt här i klasserna i just årskurs åtta. Det är ju en otroligt jobbig mellantid och tonårstid.

Jag gick hem och pratade med sonen, men han visste inte mycket om vad som hänt. Det enda han kunde bekräfta är att det är tre tydliga grupperingar i klassen; nördarna, tuffingarna och övriga. Jag var ju tvungen att fråga vilken grupp han tillhör. "Nördarna, vad trodde du annars?" Och han tycker att man får vara precis som man vill i den gruppen så han verkar ändå ha det ganska lugnt. Han har tillräckligt mycket självförtroende och är på sitt sätt och hittar sina likasinnade kompisar. Det känns lugnt!

Inga kommentarer: