torsdag 25 oktober 2012

Middagsdiskussioner

Våra middagsdiskussioner kan bli hur tokiga som helst. Ofta hamnar diskussionen kring språk. Det är inte mitt stora intresse, men ibland kan diskussionerna bli intressanta i alla fall. Andra gånger kan det handla om precis vad som helst.

En dag förra veckan diskuterade vi relativitetsteorin, hur mycket en solstråle väger, hur mycket energi man kan få av en duk och tidsresor. Hur dessa ämnen hänger ihop vet jag inte riktigt, men just då gjorde dom det.

En annan dag pratade vi om olika lösningar för att göra om köket. Just nu sitter vi lite trångt och äter. Bordet står med ena kortsidan mot fönstret, två personer sitter på varje långsida och Martin på den andra kortsidan. Ett förslag är att köpa ett långsmalt bord och få tre platser på varje sida. Då kommer Henrik med den stora frågan, "Men, var ska vi göra av Martin?". Diskussionen tog fart med olika förslag. Ett förslag var att han sitter på ena sidan bordet, förutom på dagar som börjar på A (Annan dag jul, Alla helgon, Alla hjärtans dag osv) då han sitter på andra sidan.
En vidareutveckling av detta var att Martin byter plats på dagar som börjar på A, Mannen byter plats på dagar som börjar på I (Finns det sånna?) och någon annan byter plats efter jämna och udda datum. Vi kommer att behöva ett stort schema för vem som ska sitta var. Maten kommer hinna kallna innan vi har satt oss på rätt platser. Inte så praktiskt kanske, men roligt hade vi medan vi diskuterade.

Inga kommentarer: