söndag 3 maj 2015

Chokladkaka som en jättepralin

I torsdags fyllde Cissi 19 år, men på grund av en massa annat som kom emellan så firade vi ordentligt först idag. Häromdagen satt Cissi och skulle välja tårta. Hon googlade en stund och hade sedan hittat sin tårta. Det var en amerikansk chokladtårta.

Chokladtårtan hade bara fem ingredienser, varav en var Oreo-kakor. Kändes väldigt amerikanskt att smula sönder kakor för att baka en kaka. Det var dessutom lite spännande att översätta måtten så att de passade mitt svenska hem. Jag mäter ogärna i oz, cups och stick.

Kakan blev i alla fall väldigt god. Det var som att äta en chokladpralin med sked. Jag serverade grädde och glass till. Egentligen var nog inget tillbehör nödvändigt, men vaniljglass passade bra. Här finns receptet så baka den om du vill bjuda på en god, lagom kladdig och mäktig chokladkaka. Vi var tio personer som åt, men hade lätt kunnat vara fyra till för det blev en rejäl bit kvar.

Inga kommentarer: