tisdag 4 oktober 2011

Chokladprovning

Idag har jag varit på choklad- och vinprovning. Tyngdpunkten låg på chokladen. Vinet var bara för att känna hur chokladen ändrade karaktär när man drack lite vin till.

Vi fick prova nio olika sorters choklad. Det var blandat från vit choklad, marabou mjölkchoklad till mörk choklad med 99% kakao. Det var spännande att känna skillnaden.

Mest spännande var det att smaka på marabous mjölkchoklad. Vi smakade en bit i början. Då är den ju ljus och god. Sedan smakade vi på olika mörka choklader. Efter det fick vi smaka på ytterligare en bit av marabous choklad. Då smakade den inte choklad alls. Den smakade som en mjölkkola.

Efter provningen var vi tvungna att gå förbi butiken och botanisera. Några chokladkakor råkade följa med hem...

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Har alltid velat gå på nåt sånt! Och det ska jag så småningom :) Det är stor skillnad på mjölkchoklad och mörk choklad :)
Vår favorit är Amedei. Den är riktigt god. Men dyr!

Camilla sa...

Amedei var en av de chokladerna vi provade, men jag tyckte bättre om Valrhona Manjari.
Visst är dessa choklader dyrare, å andra sidan kan det räcka med en halv ruta för att bli nöjd.