torsdag 12 mars 2009

Tekakor

I går bakade jag tekakor igen. Det är tredje gången på kort tid. Det går så fort och lätt med detta receptet som jag fick nyligen av en scoutledarkollega. Goda blir dom också!

Tekakor
Koka gröt i ett par minuter av:
3 dl havregryn
3 dl vatten
1 tsk salt
Tillsätt:
ca. 0,5 dl olja/margarin
5 dl vatten
Låt blandningen bli 37 grader…….

100 gr jäst
0,5 dl socker
15-20 dl Vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke
Tillsätt grynblandningen och lös upp jästen.
Tillsätt socker mängd beroende på hur söta tekakorna ska vara.
Rör nu ner vetemjöl tills degen känns bra.
Låt degen vila 5-10 minuter (behövs inte)
Sätt ugnen på 250 grader

Dela degen i 4 delar. Ta en klump och dela i 6 delar. Rulla bullar av dem och ställ dem i rad (jobba med lätt hand), ta den första du rullade och kavla ut till en tekaka. Tänk på att inte trycka ner degen så den blir platt utan jobba lätt på handen. Lägg på plåt, nagga och jäs 20-30 minuter. Grädda mitt i ugnen 250 gr 7 min

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: