torsdag 6 september 2012

Höstgryta

Det är skillnad på en gryta gjord på sås från tetrapack och gryta gjord på råvaror som kokat nästan tre timmar. I går åt vi den första varianten och ingen hurrade precis. Idag åt vi den andra varianten och den var jättegod. Smidigt var det också eftersom grytan kokade färdigt igår och bara behövde värmas idag. Dessutom är det ju inte svårare att göra mycket så det blev rejält med köttgryta kvar efter att vi fem hade ätit ordentligt till kvällsmat.

Grytan gjorde jag ungefär efter det här receptet. Vi råkade ha trattkantareller i kylskåpet. Kantarellerna stekte vi och serverade till. Barnen gillar inte svamp, men det fungerade lika bra att tillsätta svampen på tallriken.

1 kommentar:

Cicki sa...

Det är en skillnad som på natt och dag. Vi åt champinjonsoppa idag. Också hemgjord. Det tar lite längre tid att skära ner ingredienserna men då kan man passa på att göra till fler mål på en gång.