fredag 12 februari 2016

Avloppsproblem

Om man har ett hus så får man avloppen på köpet, och det är ju oftast bra. Just nu är jag dock lite irriterad på krånglande avlopp.

Från att ha varit helt ok så blev det plötsligt näst intill tvärstopp i handfatets avlopp. Jag började med att göra rent första delen av systemet, men det hjälpte inte denna gången. Efter lite googlande så körde jag ett par omgångar med bakpulver och ättika. Det gjorde det hela aningen bättre, men å andra sidan blev det tydligare att ihopskruvningen inte håller tätt. Där stod jag med ett avlopp som inte släppte in vatten, men som samtidigt släppte ut en massa vatten.

Då kom Mannen med sugproppen och fick loss någonting. Efter det så rinner det i alla fall bra. Nu är det bara läckaget kvar. Ska se om vi kan få dit en extra gummiring och få det tätt. Till dess står det en hink under handfatet, i stället för de lådor som ska vara där.

Åter igen har vi påmints om varför vi inte vill äga en massa prylar. För varje pryl man äger så är det en till pryl som kan gå sönder.

Inga kommentarer: