måndag 22 april 2013

Geocaching i Japan

Det är väl ingen som tror att vi inte letade geocacher under resan till Japan?

Att hålla på med geocaching innebär för många att klara vissa utmaningar, att slå olika typer av rekord och att fullfölja olika typer av statistik. Vi hade några satt upp några olika mål att klara av under resan.

Ett var att logga minst en cache om dagen i 13 dagar i rad. Vi har loggat cacher flera dagar än så i rad förut. Anledningen just nu är att vi håller på med Challenge for (20)13 där det är ett antal olika punkter att klara av inom ett år, innan man får logga cachen. En av sakerna är att logga cacher 13 dagar i rad. Vi började hemma dagen innan resan med att logga en cache. Sedan hittade vi minst en cache varje dag under de tolv dagarna som resan varade. Det blir 13 dagar i rad!

Ett annat mål vi satt upp var att passa på att logga cacher med långt avstånd inom samma dygn. Vi hade verkligen chansen när vi reste hem eftersom vi lämnade Tokyo på morgonen och landade i Köpenhamn på eftermiddagen samma dag. Vi förberedde genom att spana in ett par cacher som låg vid Kastrup. Den ena låg till och med inne i terminalen. Dessutom sparade vi cachen som låg precis utanför hotellet i Tokyo. Några minuter över midnatt den dagen vi skulle resa hem så loggade vi cachen strax utanför hotellet. Nöjda med det så sov vi och slapp stressa ut på morgonen när vi skulle iväg till transferbuss och flyg. Efter att ha landat i Köpenhamn loggade vi de två cacher vi spanat in där. Vi loggade två cacher med 8700 km mellan, på samma dygn. Uppdraget slutfört!

Geocaching är inte lika stort i Japan som här i Sverige. Det finns cacher i Tokyo, men inga jättemängder. Vi hade dessutom svårt för att hitta dom. Det var många som vi inte hittade alls. Efter några dagar gick det lite bättre, så man kanske behöver bo in sig och komma på hur de gömmer där borta. På vår tripp utanför Tokyo gick det lättare att hitta gömmorna. Jag tycker det är mycket lättare att leta ute på landet än mitt i storstaden där det alltid är folk i närheten.
Roligast var i alla fall att vi lyckades pricka ett event i Tokyo, Hanami 2013. Vi var på picknick med närmare 100 japanska geocachare. Många är dåliga på engelska men en del av dom pratade vi med. De bjöd oss på diverse japanskt snacks och vi delade ut små svenska flaggor och bjöd på Ahlgrens bilar.
Eventet var välordnat så alla som anmält sig i förväg fick var sin namnskylt. Det tycker jag är en bra idé som svenska event borde ta efter.  Dessutom var det 10:e året som just detta event hölls så vi fick var sin sån där fyrkantig pin där det står 10th.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Verkligen superhäftigt!! Att får vara med om sånt på två kontinenter och att ni planerade så bra. Till och med den där picknicken kunde ni gå på :)