onsdag 10 april 2013

Fungerande resa

Nu ska jag skriva det här inlägget som jag täkt på ett tag men inte vågat skriva. Man ska ju inte utmana ödet!

När vi planerade Japan-resan hade vi först svårt att hitta bra flyg. Det var långa flygtider med byten och ingenting stämde. När vi väl skulle boka hittade vi plötsligt flyg som gick direkt från Köpenhamn till Tokyo på "bara" 11 timmar. Tåg direkt mellan Linköping och Kastrup passade både dit och tillbaka. Det behövdes inga extra hotellnätter i Köpenhamn.

I Tokyo hittade ett hotell som låg skapligt centralt, nära tunnelbana, mataffär, en massa restauranger och som inte var allt för dyrt. Det var förvånansvärt billigt. Dessutom ingick frukost vilket det tydligen inte brukar göra i Tokyo. Till och från flygplatsen fanns transferbuss som stannade vid ett närliggande hotell.

Allt verkade allt för bra. Kunde det verkligen gå så smärtfritt? Svaret är faktiskt JA. Allt har stämt och fungerat superbra. Det var bara en liten detalj som missades vid bokningen...

På vårt hotell, vilket för övrigt var ett mycket bra hotell, förutsatte man att barn sover i föräldrarnas säng. Vi hade alltså bara en dubbelsäng i varje rum, ingen extrasäng. En elvaåring, som snart fyller tolv, räknas som barn men tar en ansenlig mängd plats i sängen. Det fungerade över förväntan men blev lite varmt och trångt ibland. Värre missöden kunde ha skett.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Härligt att allt blev till det positiva.

Trillingnöten sa...

Alltså, det var väldigt lite negativt på en sån bra resa ändå! Mycket kan gå så fel vid långflygningar!