tisdag 1 januari 2013

Nyårslöften

I går var det nyårsafton (om någon nu skulle råkat missa det). Vi firade nyårsafton hemma hos oss tillsammans med vänner. Våra barn börjar bli stora och befann sig på olika håll. Kvar hemma blev vi fyra vuxna och Martin. Vi hade en trevlig kväll med god mat, ett par spel och bubbel vid tolvslaget.
Vännernas dotter hade bokat deras hem för sina tillresta gäster. Det innebär att de sov över hos oss. Det gjorde att vi kunde fortsätta att umgås idag. Vi tog en långpromenad i vårvädret. Solen sken och fåglarna kvittrade. Är det säkert att det är första januari?

Nu sitter jag här och loggar några geocacher, läser några bloggar och kollar in facebook. Jag funderar också lite över året som kommer. Hur vill jag ha det året? Kan jag göra något för att det kommande året ska bli lite bättre än året som gick (som varit ett bra år det också)?

Årets nyårslöfte/nyårsmål blir:
- Ha minst två vegetariska matlådor i veckan och servera minst en vegetarisk rätt i veckan hemma. Det är en bra insats för miljön. Det går inte att få barnen att äta mer vegetariskt än så eftersom det redan är en liten kamp att få i dom grönsaker. Matlådorna däremot borde gå att göra mer vegetariska än de varit med lite planering och ändrat tankesätt.
- Avinstallera den där himla spelappen på telefonen som stjäl en halvtimme här och där när jag minst anar det. Tiden ska användas till att läsa fler böcker och handarbeta lite mer, för det är sånna saker jag vill göra mer men på något vis inte hinner med.
- Springa milen på blodomloppet på under en timme. Det gick ju för två år sedan så det borde gå igen. Ska fundera på hur jag ska träna för det. Konditionen är inget större problem, men jag behöver få upp tempot lite till.
- Ta geocachen Challenge for (20)13. Det är ett antal olika steg som ska klaras av under samma år för att få logga slutcachen. Jag och Mannen ska göra ett försök tillsammans. Det kommer att kräva en del planering av några utflykter, men skulle kunna funka.

Återstår att se vilken punkt som blir svårast att leva upp till. Ingen katastrof om jag inte lyckas. Då har jag i alla fall gjort ett försök och troligen fått ut mycket av det också. Har du något nyårslöfte eller nyårsmål?

1 kommentar:

Cicki sa...

Det var ambitiösa nyårslöften. Några skulle till och med jag klara av. Det där med det vegetariska är inte helt fel. Vi äter det då och då med god aptit.

Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året. Hoppas det medför sig många trevligheter.