onsdag 9 januari 2013

Mer köksplanering

Idag har vi tagit ytterligare ett steg mot ett nytt kök. Vi förberedde igår genom att mäta och skissa ytterligare lite. Idag satte vi kurs mot Marbodals butik. När vi kom innanför dörren stod fyra säljare och väntade på oss. Det kanske inte var så att de väntade på just oss, men vi blev i alla fall väl mottagna. I nästan två timmar pratade vi sedan med vår säljare. Vi diskuterade och tittade och funderade och ändrade.
När hon frågade vilken typ av luckor vi tänkt oss började jag med att säga att jag ska inte ha vita i alla fall. Efter en stunds diskuterande och tittande på olika lösningar så landade vi på vita luckor. Hur gick det till?
Än så länge har vi inte beslutat utan bara diskuterat. Nästa vecka kommer hon att presentera ett förslag. Det ska bli spännande att se.

Efter dessa två timmar laddade vi om genom att äta mat. Sedan begav vi oss till IKEA. Det är ju lika bra att köra på när ångan är uppe. På IKEA tog vi kölapp och kom snart fram till en säljare. Jag frågade hur de kunde hjälpa till. Jo, vi fick prata med en säljare här också. Vi placerades framför deras ritprogram och fick lite vag hjälp om hur programmet användes. Som tur var hade jag förberett även här genom att rita upp våra mått i deras ritprogram i förväg. Säljaren kunde väl svara på våra frågor, men vi ville ju ha bra idéer och hjälp med att få till en helhetslösning. Här fastnade säljaren på vilken köksfläkt vi skulle ha och inte fanns det sånt smalt skåp vi ville ha och inte fanns det sån bänkskiva vi ville ha. Efter en kort stund försvann säljaren till damen bredvid. Då blev jag spytrött på att försöka få ihop detta själv. Vi gick helt enkelt därifrån. Utan hjälp så kan vi lika gärna sitta hemma och pula i deras program.

Vi beslutade snabbt att detta har vi ingen lust med. Vi vill ha hjälp med att få ihop en bra helhetslösning. Vi skulle kunna lägga ner en vecka på att knåpa i IKEAs program eller vi kan jobba på våra vanliga jobb den veckan och betala någon annan för att göra det som vi inte kan. Jag säger inte att detta är rätt för alla, men om vi någonsin ska få till ett nytt kök så behöver vi hjälp framåt. Det är tillräckligt många beslut ändå. Nu inväntar vi vad säljaren på Marbodal har för förslag och så kan vi fortsätta därifrån.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Ibland är det värt att betala extra för att få den där speciellt proffsiga hjälpen.

Trillingnöten sa...

Hahaha, tänkte skriva exakt det Cicki skrev!!