Härom dagen skrev jag om att miljön skulle må bra av att vi åt mer vegetarisk mat. Det är ju inte alltid som vi lagar maten själva. Ibland väljer vi från en meny och hur väljer vi då?
Vad skulle du välja att äta i meny 1 respektive meny 2?
Meny 1
Strimlad fläskfilé med potatis, Laxburgare med dillkräm eller Dagens vegetariska
Meny 2
Risotto med kantareller och grillade grönsaker, Strimlad fläskfilé med potatis, Laxburgare med dillkräm.
Naturskyddsföreningen har frågat 1 200 personer där hälften fick meny 1 och hälften meny 2. Av de som fick meny 1 valde 13% vegetariskt, men av de som fick meny 2 valde 41% vegetariskt.
Det finns alltså mycket som kan göras, inte bara av oss privatpersoner. För visst låter Risotto med kantareller och grillade grönsaker mycket godare än Dagens vegetariska?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Men eller hur! vad då Dagens vegetariska? Då måste man fråga efter vad det kan vara, krångligt, och dessutom känns det som att restaurangen inte bryr sig tillräckligt om att planera det vegetariska! Som att de tar nåt som blivit över och svänger ihop nåt...
Skicka en kommentar