Här och här kan du läsa mer om att torka sin egen mat.
Andra bloggar om: Fjällen, vandring, mat, torka mattorsdag 9 juli 2009
Fjällmat
Förberedelserna för fjällvandringen pågår så smått. I fjällen (som alltid) är maten viktig. Det ska vara god mat (även om kraven krymper när man är i naturen) som håller sig utan kylskåp och som inte väger så mycket. Det finns påsar med frystrorkad mat, men dom är väldigt dyra så till hela familjen blir det väldigt dyrt. Dessutom förtar det ju lite att köpa en färdig påse när man kan fixa det själv. Så här såg det ut i ugnen i går och i morse. Längst ner är det torkat nötkött som först har marinerats i vitlök och andra kryddor. Just nu ser det ut som kolbitar, men när det blir uppblött och kokat i bearnaisesås så blir det underbart gott. Till vänster är det rivna morötter. Dom går att äta direkt när de är torkade eller så kan man blöta upp dom i vatten. Längst upp är det tomatskivor. Dom tänkte jag blanda med coucous och lite andra grönsaker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar