söndag 11 maj 2008

Tiveden

Nu har det varit härlig högsommar redan i maj hela helgen. Det var vi ju tvungna att utnyttja så i fredags packade vi bilen med tält, sovsäckar, liggunderlag, mat, vatten och lite kläder. Sedan gav vi oss iväg väster ut till Tiveden. Eftersom man inte får tälta i själva nationalparken så fick vi hitta ett lämpligt ställe innan vi kom fram. Det blev på en gräsplätt intill ett öppet område med sly. Eftersom det var så öppet fick vi sol hela kvällen. Vi lagade mat och satt och njöt i kvällssolen medan morkullorna passerade ovanför oss med jämna mellanrum.

På lördag morgon packade vi ihop och åkte vidare in i nationalparken. En titt i det fina naturumet och lite klättrande bland stenbumlingarna. Sedan åkte vi till Vitsand och tog två geocachar, eller försökte i alla fall ta två. Den andra letade vi länge efter utan resultat, men det var en häftig vandring dit så det gjorde inte så mycket. Observera den orange markeringen på stenbumlingen som visar var vandringsstigen går. Mer klättring än promenad just den biten.
Vitsand var en fin badplats mitt i skogen där vi lagade lunch och barnen badade mer eller mindre.
Vid Tivedstorp köpte vi glass och gjorde ett nytt försök på två geocachar, en hittades och en hittade vi inte. Efter detta åkte vi vidare till en Geocaching-träff i en fantastisk sommarstugeträdgård. Tänk dig en trädgård som kantas av en fin sjö och som har sin egen järnväg. Det är sant! Dels var det en rangerbangård där man kunde utföra olika kopplingsövningar live, dels var det ett spår på kanske en kilometer. Barnen fick åka runt och tyckte det var kul. Riktigt häftigt!


Har vi kanske en blivande lokförare? Martin pratar med lokförare Bo.

Efter en lyckad minisemester i Tiveden så var det dags att åka hem. Det blev inte så många hittade geocacher som vi tänkt men det var häftig natur så vi kommer gärna tillbaka. Nu har vi dessutom spanat in en bra tältplats till nästa gång vid en sjö.


Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft. Underbar natur. Förstår att barnen trivdes. Vi fick ju känna av sommarvärmen här uppe i lördags, vi passade på att njuta.

Anonym sa...

Äh, fattar inte varför det ser ut som om jag var anonym.