tisdag 13 maj 2008

Rent hus!

Jag läste igår i DN om att det säljs mer och mer rengöringsmedel och att antalet miljöfarliga rengöringsmedel ökar. Men vad sjutton behövs alla dom produkterna till?

Jag skulle väl behöva städa lite oftare, men inte behöver jag en massa rengöringsmedel. Det allra mesta går bort med vanligt vatten. Förutom vatten så använder jag såpa som är bra både till golven och till ugnen. Ibland använder jag fönsterputsmedel, men det behövs sällan om jag använder mirakeltrasan. Det jag använder oftast (förutom tvätt- och diskmedel) är toamedel. Det behövs inte heller varje gång, men ibland.

Antingen är jag en lortgris eller så använder många andra onödigt många kemikalier. Vad beror det på att vi behöver så mycket mer kemikalier nu än för 50 eller 100 år sedan?
  • Är det så att vi går på all reklam som sköljs över oss hela tiden och visar hur skitigt det är utan detta fantastiska medel?
  • Är det så att vi har glömt alla gamla husmorsknep som våra förfäder kunde?
  • Är det så att vi inte har tid att städa och då hoppas att det går så lätt som det visas på reklamfilmen?

Troligen är det alla tre anledningarna, men för miljöns skull måste vi skärpa till oss och återupprätta gammla husmodersknep och såpa och vatten.

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Sparkling sa...

jag håller med =) känns heller inte speciellt bra att ha massa kemikalier på grejjerna i hemmet, hur bra kan de vara för huden och att andas in