torsdag 22 maj 2008

Maj, härlig och häktisk

Ja, så här mitt i maj kan jag konstatera att det blir en lika underbar men för häktisk månad som alltid. Varför ska allt ske i maj? Det är avslutningar, utflykter, klassträffar, scooutläger och en hel del annat. Om man till det lägger en dotter som gärna förvarar lapparna ihopvikta eller ihopknölade någonstans för att trolla fram dom dagen innan aktiviteten eller varför inte lagom när vi kliver ut genom ytterdörren på morgonen.

Resultatet igår blev en missad teaterföreställning och sen ankomst till grillkvällen med några bredda mackor i stället för grillmat.

Idag var det så kallad kulturkväll på skolan. Det innebär att alla klasser på något sätt visar upp vad dom gjort under terminen. Det är små skådespel, redovisningar, collage, bildspel, musikuppträdanden, fikaförsäljning och en del annat. Bra arrangemang, men kanske inte anpassat för att ha tre barn. Vi har alltså cirkulerat mellan franskadialoger med 7:or, skådespel på engelska med 5:or, korvförsäljning, bildspel med bilder på 6-åringarna, bullförsäljning av 7:or och NO-expriment med 7:or.
Höjdpunkten var vattenpistolen som Henrik byggt, en elektrisk vattenpistol. Det var en vattenbehållare ihoplimmad med limpistol. I vattnet snurrade ett skovelhjul och skvätte ut vatten på motståndaren. Motståndaren får alltså inte stå mer än 50 cm bort och ibland kunde man undra om motståndaren eller den som sköt blev blötast. Häftiga projekt dom får göra i alla fall. Några hade byggt en flumridebana inklusive uppförsbacke med rullband.

Nu ska jag packa för att åka på ökenläger hela helgen, dvs scoutläger i en öken (även känt som sandtag) utanför Mjölby.

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha ha! Det låter underbart det där tycker jag. Man ska ju inte ha för lite att göra har jag hört! Och de där borttrollade lapparna måste ju göra det hela ännu mer spännande. Då vet vi vad som väntar oss då :-)